Parhaat käyttövedenlämmittimet omakotitaloihin ja pieniin kerrostaloihin

 

IVTn käyttövedenlämmittimiä valmistetaan neljän kokoisina. Sarja on kehitetty erityisesti varmistamaan mahdollisimman suuret energiasäästöt IVT Greenline -lämpöpumppujen kanssa käytettynä.

Kaikki vedenlämmittimet soveltuvat omakotitaloihin ja pieniin kerrostalokiinteistöihin. Ne kaikki ovat myös erittäin hyvin eristettyjä lämpöhävikkien minimoimiseksi. Kun lämpimän veden kulutus on suuri, lisänä käytetään IVTn säiliövaraajaa, jonka lämminvesiakku esilämmittää veden, ja vedenlämmitin hoitaa loppukuumennuksen.

Käyttövesilämmittimet on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja liitännät on mitoitettu sopivan paineenalennuksen mukaan. IVTn säätöohjelman ja käyttöveden priorisointiin käytettävän uppoputken ansiosta lämpöpumpun toiminta on maksimoitu ja lämpimän käyttöveden saanti turvattu. Käyttövedenlämmittimessä 360/150 on sähkövastusliitäntä, jota käytetään silloin kun lämmitintä käytetään kierukoilla varustetun säiliövaraajan päällä.

Lisävarmuutta
Vedenlämmittimessä on lisäksi lisävarmuutta tuova suoja-anodi, joka nostaa laitteiston käyttöikää entisestään.vedenlämmittimet

Säiliövaraajat sekä lämpöpumpulle että puukattilalle

 

Säiliövaraajat

IVTn lämminvesivaraajat on kehitetty erityisesti lämpöpumppukäyttöön, ja niihin voidaan haluttaessa valita vedenkuumennuskierukat.

Silloin lähtökohtana ei ole käyttöveden varaustilavuus vaan patteristoon varattu vesitilavuus. Sen hyötynä on lämpöpumpun pidemmät käyttöajat ja lisäksi vältytään legionellabakteerien syntymisvaaralta.

Toinen hyödyllinen käyttöalue on varastointi puukattilan avulla. Silloin käyttövesi lämmitetään ylimitoitettujen ripakierukoiden avulla käyttäen suoraa siirtoa kuumasta patterivedestä. Mahdollisen suurkulutuksen yhteydessä käyttöveden lämpötila varmistetaan loppulämmittimellä.

Suosittelemme enintään seitsemän asunnon liittämistä säiliöön, jossa on kaksi kierukkaa, enintään neljäntoista asunnon liittämistä säiliöön jossa on neljä kierukkaa ja enintään kahdenkymmenen asunnon liittämistä säiliöön, jossa on kuusi kierukkaa. Rajoitusten tarkoituksena on ehkäistä eroosiota ja painehävikkiä. Jos asuntojen määrä on suurempi, kierukat kytketään rinnakkain.

IVTn kaikissa säiliövaraajamalleissa on liitäntä sähkövastukselle (ei käytetä yhdessä lämpöpumpun kanssa).